تصویر اعتبار سنجی بانکی چیست

اعتبار سنجی بانکی چیست

آخرین ویرایش:
انتشار:
۲ دیدگاه

اعتبار سنجی بانکی چیست ؟ به یک روش قبل از درخواست دریافت تسهیلات اعتبارسنجی بانکی می‌گویند. زیرا، با گزارش اعتبارسنجی از بانک می‌توان متوجه شد که شما چه میزان مشخصی از تسهیلات را دریافت می‌کنید. در حقیقت، با رتبه اعتباری که به شما تعلق می‌گیرد، میزان بازپرداخت و سقف تعهدام وام مشخص می‌شود. این دقیقا همان چیزی است که متقاضیان وام و کارشناسان بانک می‌خواهند بدانند! همراه ما باشید تا در ادامه، اطلاعات بیشتری را ارائه بدهیم!

اعتبار سنجی بانکی چیست ؟


در نگاه کلی، اعتبار سنجی بانکی، یک مقیاس کارآمد برای محاسبه ریسک اعتباری است. پس از اعتبارسنجی، سابقه‌های مالی فرد بر طبق تعهدهای بانکی، پرداخت به موقع تسهیلات و میزان توانایی در مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌ها براساس فرمول‌های استاندارد ارزیابی می‌شود. در واقع، افرادی که اعتبارسنجی بانکی را انجام می‌دهند، نشان می‌دهند که تا چه حد به تعهدات مالی خود پایبند هستند. با توجه به این موضوع، می‌توان دریافت که تفاوت میان نتیجه اعتبارسنجی مناسب و نامناسب در چیست. همانطور که گفتیم، هر چقدر که میزان تعهدات فرد نسبت به پرداخت وام بیشتر باشد، نتیجه اعتبارسنجی بانکی از نوع مناسب است و بالعکس.

رتبه اعتباری چیست؟


خوش حسابی و بد حسابی شما برای بازپرداخت وامی که دریافت کردید، در گرو رتبه اعتباری است. یعنی با این رتبه‌ای که دریافت کردید، می‌توان متوجه شد که وضعیت شما برای بازپرداخت وام چگونه است.

خوب است بدانید که ابتدا باید مراحل اعتبار سنجی بانکی را طی کنید. سپس، رتبه اعتباری را دریافت می‌کنید. برای مثال، رتبه‌های اعتباری که در بانک قرض الحسنه رسالت به افراد ارائه می‌شود، می‌تواند یکی از رتبه‌های “ممتاز”، “کاملا متناسب”، “متناسب” و “نامتناسب” باشد که براساس فرمول محاسبه می‌شود.

حتما بخوانید: اعتبارسنجی مرآت

هدف رتبه بندی اعتباری در بانک چیست؟


هدف اعتبارسنجی یا رتبه بندی اعتباری در بانک‌ها، در گذشته چندان مشخص و واضح نبود. زیرا، اعتبارسنجی توسط هر کارشناس صورت می‌گرفت و این اطلاعات باید به کانون بانک‌ها منتقل می‌شد. در این شرایط، اتلاف زمان زیاد بود و دقت اعتبارسنجی هم چندان شفاف نبود. این ۲ عامل باعث می‌شدند که اعتبارسنجی به یک کار سنتی و طولانی تبدیل شود که هیچ ارزش افزوده‌ای برای مشتریان ندارد.

هم‌اکنون که برخی از بانک‌های انگشت شمار مانند بانک قرض الحسنه رسالت، فرآیند اعتبارسنجی بانکی را فقط به صورت آنلاین پیش می‌برند؛ هدف آن بسیار روشن‌تر است. استعلام لحظه‌ای از میزان خوش‌حسابی و بد حسابی بودن، همان هدف اعطای رتبه اعتباری آنلاین است که ممکن است شما هم حس کرده باشید!

کدام اطلاعات در اعتبار سنجی بانکی ما وجود دارد؟

برای دریافت گزارش اعتبارسنجی بانکی نیاز است تا اطلاعاتی را وارد کنید. در واقع، شما به واسطه‌ی کد ملی و شماره موبایلی که وارد می‌کنید، اطلاعاتی در فرم اعتبارسنجی نمایش داده می‌شود. در بخش زیر سعی کردیم تا تمامی اطلاعاتی را که ممکن است در طی اعتبارسنجی بانک‌ها وارد کنید، ارائه بدهیم:

  • بدهی‌های مالیاتی
  • بدهی‌ها به اداره گمرکات
  • پیشینه یا سوء پیشینه قوه قضائیه
  • اطلاعات کامل هویتی مشتری از شبکه بانکی (مبتنی بر آخرین تاریخ به روزرسانی اطلاعات در هر بانک)
  • تشریح کامل روند بازپرداخت کلیه وام‌های دریافتی توسط مشتری در نظام بانکی کشور
  • ترسیم وضعیت تعهدات مشتری در آینده
  • دریافت گزارش کامل وضعیت ضامن بودن مشتری در قراردادهای مختلف
  • گرفتن گزارش تعداد استعلام رتبه اعتباری مشتری توسط تمامی بانک‌ها
  • دریافت گزارش وام‌ها و تسهیلاتی که از شبکه بانکی و موسسات اعتباری

مزایای سیستم اعتبار سنجی بانکی


به واسطه‌ی یک اعتبارسنجی در بانک، یک رتبه اعتباری برای مدتی مشخص دریافت می‌کنید. پی بردن به این موضوع که مزیت سیستم اعتبارسنجی بانکی چیست، به شما کمک می‌کند تا چشم‌انداز بهتری از این فرآیند داشته باشید. این مزایا عبارتند از:

  • اعتبارسنجی نقش مهمی در صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما دارد. زیرا شما بدون نیاز به مراجعه حضوری می‌توانید درخواست تسهیلات خود را ثبت کنید.
  • دقت و صحت بررسی اطلاعات شما با استفاده از روش‌های اعتبارسنجی بانکی بسیار بالا است. بنابراین، احتمال وقوع اشتباه در طی این فرآیند کم است.
  • رتبه اعتباری بانکی مبتنی بر اصول و روش‌های استاندارد اعتبارسنجی صادر می‌شود.
  • شما مانند تمامی افرادی که واجد شرایط هستند، می‌توانند مورد بررسی اعتبارسنجی مشتریان بانکی قرار بگیرید.
  • به واسطه سرویس اعتبارسنجی بانکی، امکان دریافت وام حتی برای افرادی که شرایط دریافت تسهیلات ندارند؛ فراهم است. برای مثال، با خدمات معرفی وام می‌توانید تسهیلات بدون سپرده دریافت کنید.
  • دریافت تسهیلات با اعتبار سنجی بانکی برای وام ، منعطف‌تر شده است. به همین دلیل، اعتبار سنجی مشتریان بانکی یک روش کارآمد، مطمئن و آسان برای دریافت وام است.
  • اگر جزو افرادی هستید که رتبه اعتباری بالایی دارید، وام فوری بدون ضامن را می‌توانید دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی وام

تفاوت اعتبارسنجی اشخاص حقیقی با حقوقی


پارامترهایی که باید برای اعتبار سنجی بانکی هر کدام از افراد حقیقی و حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد، متفاوت است. بنابراین، اطلاعاتی که برای اعتبارسنجی هر کدام از این گروه‌ها نیاز است، متفاوت می‌باشد. در ادامه، به بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم:

۱- سرویس اعتبارسنجی بانکی برای اشخاص حقیقی

افراد حقیقی برای برخورداری از برآورد تسهیلات و وام به منظور دریافت مسکن و خرید کالا به این نوع اعتبارسنجی نیاز دارد. اطلاعاتی نظیر اطلاعات هویتی، سکونتی، درآمدی و سابقه‌ای در اعتبارسنجی حقیقی لازم است نوشته شود. در صورتی که شخص حقیقی دارای کسب و کار باشد؛ باید اطلاعاتی مانند اطلاعات هویتی، سکونتی، درآمدی و سابقه‌ای معاملات مربوط به توسعه کسب و کار خود را وارد کند.

۲- سرویس اعتبارسنجی بانکی برای اشخاص حقوقی

افرادی که جزو افراد حقوقی هستند، باید اطلاعات زیر را برای درخواست اعتبارسنی بانکی خود ثبت کنند:

  • نوع صنعت
  • بازار فروش
  • تعداد کارکنان و اطلاعاتی مانند ترازنامه، صورتحساب سود و زیان ۳ سال آخر متوالی و سیاست‌های کسب و کار شرکت

سوالات اعتبار سنجی مشتریان بانکی


اعتبار سنجی بانکی چیست؟

اعتبارسنجی در بانک، یک فرآیند است که نتیجه آن به‌عنوام یک مقیاس برای محاسبه ریسک اعتباری استفاده می‌شود.

رتبه اعتباری چیست؟

رتبه اعتباری بیانگوی تمایل شما به بازپرداخت اقساط تسهیلات اعتباری است که بعد از گذراندن مراحل اعتبارسنجی بانکی می‌توانید نتایج آن را دریافت کنید.

شاخص های اعتبارسنجی چیست؟

بدهی جاری، رفتار در بازپرداخت اقساط و توانایی مسجل شده در بازپرداخت جزو شاخص‌های اعتبارسنجی در بانک محسوب می‌شوند.

سوالات خود را در بخش دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.

فائزه حسین زاده
من فائزه حسین زاده هستم؛ مهندس کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه مالی و خدمات پرداختی نوین. با این هدف در آی‌کاپ فعالیت دارم تا آگاهی شما را درباره موضوعات مختلف بانکی افزایش بدهم.
دیدگاه شما

دیدگاه کاربران
    خیلی ممنون از زحمات شما
    آروین ۹ ماه قبل
    زنده باشی عزیزم.
    ملیحه ۲ سال قبل