تصویر چگونه رتبه اعتباری بانکی را بهبود ببخشیم؟

چگونه رتبه اعتباری بانکی را بهبود ببخشیم؟

آخرین ویرایش:
انتشار:
۱۲ دیدگاه

تقریبا تمامی افراد می‌دانند که با رتبه اعتباری بانکی پایین نمی‌توان تسهیلات بالایی دریافت کرد. بنابراین، شما باید به دنبال روش یا روش های بهبود رتبه اعتباری باشید. در این مطلب قصد داریم تا روش‌های کاربردی برای افزایش رتبه بندی بانکی بررسی کنیم. همراه ما باشید.

دلایل کاهش رتبه اعتباری بانکی چیست؟


جهت اینکه نحوه بهبود رتبه اعتباری را بررسی کنیم، بهتر است دلایل به وجود آمدن چنین شرایطی را مورد بررسی قرار بدهیم. این شرایط عبارتند از:

  1. تاثیرگذارترین مورد در کاهش رتبه اعتباری بانکی، دیرکرد در پرداخت اقساط بانکی است که به موجب آن، امتیاز منفی دریافت می‌کنید.
  2. اگر چک برگشتی در استعلام اعتباری و یا اعتبار سنجی بانکی خود دارید، امتیاز منفی در پرونده شما لحاظ می‌شود.
  3. امهال در اقساط بانکی هم یکی از دلایل تنزل رتبه اعتباری در پرونده شما است. حتی اگر ضامن فردی شده اید که درخواست امهال بانکی کرده، این موضوع در کاهش رتبه اعتباری شما تاثیر بسزایی دارد.
  4. با افزایش تعداد قراردادهای وام جاری هم می‌توان گفت که رتبه اعتباری شما دچار تنزل شده است و باید به فکر اجرای روش‎های بهبود برای آن باشید.

همانطور که در مطلب اعتبار سنجی بانکی چیست خواندیم، این رتبه نشان دهنده میزان ریسک برای موسسات اعتباری و یا بانک‌ها برای اعطای تسهیلات به مشتریان است. حال هر چقدر که هر یک از این موارد، بیشتر باشد؛ ریسک اعتباری شما هم بیشتر خواهد بود و احتمال اعطای وام کاهش پیدا می‌کند.

بهبود رتبه اعتباری بانکی
بهبود رتبه اعتباری بانکی

روش های بهبود رتبه اعتباری چیست؟


ممکن است روش های متعددی برای افزایش رتبه اعتباری بانکی وجود داشته باشد. در این بخش، به ۶ روش از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. تاریخ چک‎های پرداختی خود را یادداشت کنید تا در زمان مقرر، حساب شما دارای وجه کافی برای برداشت باشد.
  2. در اولین فرصت، مالیات و عوارض گمرک را بپردازید. زیرا، ثبت این سابقه‌ها می‌تواند امتیاز منفی برای شما داشته باشد.
  3. ضمانت بانکی افراد خوش حساب و متعهد را برعهده بگیرید. زیرا، این افرادی که اقساط خود را در تاریخ معین پرداخت نکنند، شما باید اقساط را به جای آن‌ها پرداخت کنید. در این شرایط، ریسک اعتباری شما افزایش پیدا می‌کند که هدف ما نیست.
  4. همواره قراردادهای جاری خود را به تعداد کم نگهدارید. چون بالا بودن قراردادهای جاری به معنای بدهی‌های زیاد است. به طوری که بانک‌های ارائه کننده تسهیلات به هنگام اعطای وام جدید به دلیل بالا بودن ریسک اعتباری، از اعطای وام خودداری می‌کنند.
  5. صورتحساب کارت‌های اعتباری و اقساط خود را پیش از موعد مقرر چک کنید تا پرداختی معوقی نداشته باشید.
  6. در برخی از بانک‌ها مانند بانک رسالت، نگهداری سپرده در بانک به مدت ۶ ماه جزو روش‌های موثر در بهبود رتبه اعتباری است. در این شرایط، هر چقدر که میزان سپرده شما افزایش پیدا کند، رتبه اعتباری هم بهبود پیدا خواهد کرد.

از آنجایی که سوابق منفی اعتباری تا ۵ سال در حساب بانکی ذخیره می‌شود، آن امتیاز منفی که دریافت کردید؛ تا مدت‌ها از بین نمی‌رود. پس به نکته‌های گفته شده، دقت کنید.

در ادامه بخوانید: اعتبارسنجی مرآت

سوالات متداول ارتقای رتبه اعتباری بانکی


چرا افزایش رتبه اعتباری اهمیت دارد؟

با افزایش رتبه اعتباری، میزان تسهیلاتی که می‌توانید از موسسات اعتباری و یا بانکی استفاده کنید؛ افزایش پیدا می‌کند.

چگونه رتبه اعتباری خود را بالا ببریم ؟

کاهش میزان قراردادهای کاری، یکی از روش‌های بالا بردن رتبه اعتباری است. سایر روش‌ها را در این مطلب بخوانید.

منبع: سایت آی‌کاپ

سوالات خود را در بخش دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.

فائزه حسین زاده
من فائزه حسین زاده هستم؛ مهندس کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه مالی و خدمات پرداختی نوین. با این هدف در آی‌کاپ فعالیت دارم تا آگاهی شما را درباره موضوعات مختلف بانکی افزایش بدهم.
دیدگاه شما

دیدگاه کاربران
    سلام برای من میرنه فاقد رتبه اعتباری چکار باید بکنم میشه راهنمایی کنید
    محمد درخشنده ۸ ماه قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام برای دریافت وام از بانک رسالت بایستی در سامانه مرآت اعتبار سنجی شوید
    سلام من توان بازپرداخت اقساط را در مرآت ۳میلیون زدم و اعتبار سنجی هم خوب اومد ولی وام به علت اینکه از قبل ۳میلیون اقساط داشتم بهم تعلق نگرفت الان چطور میتونم توان بازپرداخت رو از ۳ میلیون به ۶ میلیون تغییر داد آیا باید از اول اعتبار سنجی بکنم و اینم بگم اعتبار سنجیم ی هفته هست اومده و تا سال بعد هم اعتبار داره
    پ ۱۲ ماه قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام و عرض ادب با پشتیبانی مرات به شماره 021-72423900 تماس بگیرید و رانمایی لازم را دریافت نمایید
    سلام من چندسال پیش وام از بانک پارسیان داشتم وچندتا قسط بموقع نداده بودم حالا ازاعتبارمن کم شده و نمیتونم وام بگیرم چیکارکنم.ممنون
    فرح شهماری ۱ سال قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام و وقت بخیر جهت کسب اطلاعات در این زمینه با پشتیبانی مرآت با شماره ۰۲۱۷۲۴۲۳۹۰۰ تماس حاصل نمایید.
    سلام اعتبار سنجی من منفی نیست. اما مثبت هم نیست. یعنی رتبه صفر دارم. چون وام تا حالا نگرفتم. آیا داشتن تعداد بالای حساب بانکی بدون گردش حساب تاثیر منفی خواهد داشت؟ آخه رفتم وام بگیرم، گفته شد امتیاز لازم رو ندارم.
    حیدر عرفانی مقدم ۲ سال قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام این موضوع را بایستی از پشتیبانی بانک رسالت با شماره 0214747 پیگیری نمایید.
    من از رسالت وام گرفتم چند سال پیشم تموم و تسفیه شد اقساطی گاهی با دیر کرد بوده الان می‌خوام اعتبارسنجی کنم میزنم نامتناسب بدهی همینی که عرض کردم چیکار باید انجام بدم همین الان نه معوقه نه چک برگشتی نه هیچ چیز دیگه لطفاً راهشو بگین باید چیکار کنم
    مهدی احمدی ۲ سال قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام از عوامل تاثیرگذار در نتیجه اعتبارسنجی، رفتار در وام‌های قبلی است. چنانچه در خصوص اعتبارسنجی خود درخواستی دارید، با پشتیبانی بانک رسالت با شماره 0214747 تماس حاصل نمایید.
    با سلام من کارمند رسمی دولت تولیدی پوشاک ومغازه املاک با جواز کسب هستم در اعتبارسنجی بانک‌ها رتبه صفر می‌زنند چکار کنم اعتبارسنجی AیاBبگیرم
    عباس محمدی ۲ سال قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    سلام و عرض ادب لطفا در سامانه آی‌کاپ در قسمت اعتبارسنجی مرآت، کلیه مدارک مربوط به مواردی که ذکز نموده‌اید را بارگذاری کرده و منتظر نتیجه اعتبارسنجی خود بمانید.