نحوه پر کردن سفته ضمانت کاری و وام
آگاهی از نحوه پر کردن سفته برای ضمانت کاری و وام به شما کمک میکند تا سند تجاری خود را با اطمینان، برای فعالیتهای تجاری ارائه کنید. به طور کلی، آگاهی از نحوه نوشتن سفته برای ضمانت کاری و وام به شما کمک میکند تا درگیر پروندههای حقوقی طاقتفرسا نشوید. در ادامه همراه ما باشید تا با مراحل نوشتن سفته کاغذی و الکترونیکی بابت ضمانت و وام آشنا شوید.
قوانین سفته الکترونیکی برای ضمانت وام
با ورود سفته الکترونیکی به بازار و حوزه تجارتی، ابهامات و سوالات متعددی برای نحوه پر کردن سفته بوجود آمد. اکنون، در این بخش میخواهیم به این موضوع مهم بپردازیم. طریقه پر کردن سفته الکترونیک بابت ضمانت کاری و وام به شرح زیر است:
- ابتدا وارد اپلیکیشن آیکاپ میشوید و بر روی خدمات “سفته الکترونیکی” کلیک میکنید.
- در حین وارد کردن شماره موبایل، آن شمارهای را وارد کنید که مالکیت آن را دارید. (زیرا، کد ملی دارنده سیم کارت با کد ملی وارد شده، استعلام میشود.)
- مشخصات هویتی (شماره ملی، آدرس و …) وارد کنید.
- مبلغ تعهد سفته را وارد کنید.
- پیش نویس سفته برای شما صادر خواهد شد.
- کد otp به شماره موبایل شما صادر میشود.
- سپس، از روشهای امنیتی مورد نظر خود برای دسترسی به درگاه استفاده کنید.
- در مرحله آخر، سفته شما صادر میشود.
نمونه سفته پر شده الکترونیکی به صورت زیر است:
اگر تا اکنون موفق به دریافت سفته الکترونیکی (غیر حضوری) نشده اید، از طریق نشانی زیر اقدام کنید:
نحوه صحیح پر کردن سفته کاغذی برای ضمانت وام
مشاهده نمونه سفته بابت ضمانت برای افزایش آگاهی شما، کمک کننده است. برای مثال، با دانستن طریقه نوشتن سفته بابت ضمانت وام از امتیازات یک سند تجاری بهرهمند میشوید. در مقابل، اگر نکات نوشتن سفته را ندانید، این سند تجاری نمیتواند منفعتی برای شما داشته باشد.
در ادامه، شاهد نکات مربوط به نوشتن سفته هستید:
۱- مبلغ سفته
اولین کاری که باید برای پر کردن سفته انجام بدهید، نوشتن مبلغ سفته است. هر نوع برگهی سفتهای که دریافت میکنید، مبلغ مشخصی بر روی آن درج شده است. برای مثال، اگر بر روی سفتهای نوشته شده که تا ۱۰ میلیون ریال اعتبار دارد، اعتبار آن همان یک میلیون تومان است. دقت کنید که نوشته شدن اعتبار سفته به معنای ننوشتن مبلغ سفته نیست! شما همچنان باید مبلغ سفته را بنویسید.
برای نوشتن مبلغ سفته باید از حروف فارسی استفاده کنید و مبلغ سفته هم نباید از اعتبار آن بیشتر باشد. برای مثال، اگر یک میلیون تومان اعتبار سفته است، شما نمیتوانید ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را در بخش مبلغ آن بنویسید. در ضمن، نحوه نوشتن مبلغ سفته در واحد ریال است.
۲- تاریخ سفته
منظور از تاریخ درحین پر کردن سفته میتواند تاریخ صدور و یا تاریخ پرداخت سفته باشد. اگر میخواهید تفاوت این ۲ تاریخ را نسبت به یکدیگر بدانید، بخش زیر را بخوانید:
منظور از تاریخ صدور سفته چیست؟
تاریخ صدور سفته را باید حتما بنویسید؛ زیرا در صورت ننوشتن تاریخ صدور سفته، اعتبار تجاری برای شما و مجموعه مقابل وجود نخواهد داشت. برای نوشتن تاریخ صدور سفته هم باید از حروف استفاده کنید. یعنی شما باید تاریخ را به حروف فارسی برای بخشهای روز، ماه، سال بنویسید.
منظور از تاریخ پرداخت سفته چیست؟
افرادی که تجربه نحوه پر کردن سفته کاغذی دارند، میدانند که منظور از تاریخ پرداخت سفته چیست. نوشتن تاریخ پرداخت سفته به نفع شما است؛ زیرا، با اعلام کردن تاریخ پرداخت سفته، کارفرما و یا مجموعهی طرف قرارداد شما در هر زمان نمیتواند اقدام به مطالبهی خواستهی خود کند.
دقت داشته باشید که این موضوع در رابطه با قوانین سفته حسن کار متفاوت است. به طور معمول، بهتر است شما از عبارت “سفته بابت حسن انجام کار ” استفاده کنید و تاریخ پرداخت سفته را ننویسید. با این کار، راهی برای مطالبهی بی چون و چرای مبلغ سفته برای کارفرما باقی نمیماند.
۳- نوشتن نام گیرنده
پر کردن سفته بدون نوشتن نام گیرنده آن، معنایی ندارد. از طرفی، بدون نوشتن نام گیرنده هم، اعتبار تجاری در سفته معنایی ندارد. در ضمن، اگر در نوشتن نام گیرنده، سهل انگاری کنید؛ سفته شما در وجه حامل محسوب میشود. به همین خاطر، لازم است تا نام گیرنده را به طور مشخص و واضح درج کنید.
۴- درج امضا
امضا کردن سفته از سوی فرد متقاضی بدان معنا است که او تایید میکند که طلبکار است. این موضوع، از سوی دریافت کنندگان سفته بسیار اهمیت دارد.
بیشتر بخوانید: پیشخوان مجازی بانک رسالت تسهیلات
نکات نوشتن سفته (مرور جزئیات مهم نحوه پر کردن سفته)
- تمامی مراحل پر کردن سفته را در حضور فرد دریافت کننده انجام بدهید.
- اطلاعاتی نظیر نام، نام خانوادگی، شماره ملی، شماره تماس و آدرس محل زندگی صادرکننده سفته باید در بخش نخست آن نوشته شود.
- اعتبار سفته نباید از مبلغ اسمی آن بیشتر باشد. درباره این موضوع در پاراگرافهای بالایی صحبت کردیم.
- شما در نقش صادرکننده سفته باید نام دریافت کننده را بنویسید. در غیر اینصورت، سفته در وجه حامل نوشته میشود که هر فردی میتواند آن را به اجرا بگذارد.
- برای پر کردن سفته ضمانت کاری و وام، فرد متقاضی باید تمامی مراحل را انجام بدهد. بنابراین، فرد دیگری نباید اقدام به نوشتن سفته کند.
- در سفتههای کاغذی که برای حسن کار مینویسید، بهتر است تاریخ پرداخت را درج نکنید. به جای تاریخ پرداخت سفته از عبارت “سفته بابت حسن انجام کار” استفاده کنید.
- برای نوشتن مبلغ، تاریخ پرداخت و تاریخ صدور سفته باید از حروف فارسی استفاده کنید.
- دستخط فرد متقاضی دریافت وام و یا ضمانت کاری باید کاملا خوانا و واضح باشد.
- تا جایی که ممکن است، از فرد سومی بخواهید که مشخصات خود را به عنوان ضامن در بخش پشت برگه سفته بنویسد. دقت کنید که شخص سوم باید در بخش ضامن پشت سفته امضا کند و مشخصات خود را بنویسد.
- شما به عنوان فرد صادر کننده باید امضا و یا مهر مخصوص به خود را بر روی سفته درج کنید.
- بعد از تحویل دادن سفته به فرد گیرنده، رسید دریافت کنید.
- سعی کنید که از کلماتی مانند قرض الحسنه و یا ضمانت در برگه سفته استفاده نکنید.
- نمونه سفته پر شده به صورت زیر است:
در ادامه بخوانید: وام با سفته
سوالات متداول نکات مربوط به نوشتن سفته برای ضمانت
سفته الکترونیکی را میتوانید بعد از نصب اپلیکیشن آیکاپ و طی کردن روند قانونی آن دریافت کنید. سفته کاغذی را میتوانید از شعب بانک ملی ایران و یا شعب منتخب آن دریافت نمایید.
فرد متقاضی باید تمامی مراحل پر کردن سفته را انجام بدهد. سایر قوانین نوشتن سفته را در این مقاله از آیکاپ به طور کامل بیان کردیم.
برای پر کردن سفته ضمانت حسن انجام کار، بهتر است تاریخ پرداخت آن را وارد نکنید.
منبع: آیکاپ
سوالات خود را در بخش دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.