تصویر افزایش سقف انتقال وجه پایا و ساتنا ۱۴۰۰/۱۰/۲۵

افزایش سقف انتقال وجه پایا و ساتنا ۱۴۰۰/۱۰/۲۵

آخرین ویرایش:
انتشار:
۳ دیدگاه

جدیدترین اطلاعیه‌ای که برای افزایش سقف تراکنش بانکی از سوی دولت به طور رسمی اعلام شد، در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۰ اعمال شده است. جزئیات این اطلاعیه را در ادامه خواهید خواند.

افزایش سقف تراکنش بانکی از ۲۵ دی ۱۴۰۰


براساس دستورالعمل جدید بانک مرکزی حداقل و حداکثر انتقال وجه در سامانه‌های ساتنا و پایا از امروز (۱۴۰۰/۱۰/۲۵) افزایش پیدا می‌کند.

این اطلاعیه با مصوبه کمیسیون پولی و بانکی بانک مرکزی برای انتقال وجوه کلان در سامانه ساتنا و همچنین مدیریت حجم دستور پرداخت، از امروز تغییراتی در سامانه‌های ساتنا و پایا اعمال خواهد شد.

بر اساس افزایش سقف تراکنش بانکی، از امروز کف مبلغ‌های پرداخت به شرح زیر خواهد بود:

  • افزایش سقف پرداخت ساتنا از ۱۵ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان
  • افزایش سقف مبلغ پایا از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان

تغییر دیگری نیز در نحوه کار سامانه پایا اعمال شده درباره چرخه‌های تسویه پایا در روزهای عادی (غیرتعطیل رسمی) چرخه جدیدی در ساعت ۱۷:۴۵ برای تسویه دستور پرداخت‌های غیرشاپرکی افزوده خواهد شد.

دستور پرداخت‌های ساتنا و پایا با مبدا و مقصد بانک مرکزی و دستور پرداخت‌های مربوط به تسویه وجوه پرداخت‌یاران از محدودیت‌های مبلغی ذکر شده مستثنی است. اما اگر رعایت کنترل‌های ابلاغی وجه رعایت نشود، وجه التزام‌های ساتنا و پایا اعمال می‌شود.

 سایر تغییرات تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۰


با توجه به سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت به وسیله پرداخت سازها از ۱۰ میلیون ریال به ۳۰ میلیون ریال با تایید انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیم کارت انجام دهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوء استفاده‌های احتمالی افراد سودجو، در صورت عدم اعمال کنترل این موارد، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. به این نکته هم توجه کنید با پیوستن به بانک‌ها و پرداخت سازها به هاب فناوران مالی، این امکان وجود دارد تا سقف به مبلغ ۵۰ میلیون ریال افزایش پیدا کند.
امکان تمدید تاریخ انقضای کارت‌های بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال ۱۳۹۹ به مدت یک سال بلامانع است. ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاع رسانی به مشتریان انجام شود.

سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و به صورت موقت به ۲۰ میلیون ریال هم افزایش پیدا کرد.

ضروری است تا بدانید که فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرم ها را به صورت آنلاین انجام دهند. علاوه براین، پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاه‌ترین زمان ممکن امور مربوط به پایان رسد.

ساتنا و پایا چیست؟

سامانه پایا همان سیستم الکترونیکی جامع بین بانک‌ها می‌باشد که از سوی بانک مرکزی طراحی شده است. این سیستم می‌تواند دستور پرداخت‌های را از یک بانک مبدا دریافت کند و پس از پردازش، آن را به بانک مقصد ارسال نماید.

ساتنا همان حواله بین بانکی است که به صورت مورد به مورد بین بانک‎ها انجام می‌شود. در واقع، سامانه ساتنا حواله‌های بین بانکی را در همان روز انجام می‌دهد. همچنین، خطایی برای تکرار شدن این تراکنش وجود نخواهد داشت. کاهش حجم تبادل چک های رمزدار و کاهش جا به جایی وجه نقد از مزایای استفاده از ساتنا در کل کشور محسوب می‌شود.

منبع: آی‌کاپ

سوالات خود را در بخش دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.

فائزه حسین زاده
من فائزه حسین زاده هستم؛ مهندس کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه مالی و خدمات پرداختی نوین. با این هدف در آی‌کاپ فعالیت دارم تا آگاهی شما را درباره موضوعات مختلف بانکی افزایش بدهم.
دیدگاه شما

دیدگاه کاربران
    و عرض ادب و احترام ممنون که متنی خوب با فارسی مناسب نوشتین. به جای خودپردازها از پرداخت‌سازها استفاده شده که با وجود نوآوری در واژه رایج برایم تحسین برانگیز است .
    علیرضا ۲ سال قبل
    سلام سقف ساتنا از بانک ملت چقدر است من می خواهم ۴۰۰ میلیون تومان ساتنا کنم در یک تراکنش از باجه بانک می شود ممنون
    رامین ۲ سال قبل
    پاسخ کارشناس آی‌کاپ :
    با سلام سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا از داخل شعبه بانکی نامحدود است. اما از طریق اینترنت بانک و همراه‌بانک، بسته به بانک متفاوت است.